måndag, april 30

korparna.

"rödhaken hade vaknat och släppte iväg en första slinga. han som sjungit i så många soluppgångar att hela bröstet blivit brandgult till slut. nu kom de första spröda tonraketerna, glittrande klara som om han satt och strödde silver över den förstummade skogen. 
    då visste man att det skulle dagas"


söndag, april 29

it's six am and i'm all messed up

blir obehagligt väckt av telefonen vid nio-tiden, som ringer och ringer tills jag släpar mig upp ur sängen och får ur mig ett enormt trött och snorigt "hallå?". visar sig vara min fader som är vid båten och säger mycket hurtigt och uppfordrande att det är dags för sjösättning.

får alternativen att representera familjen vid den årliga röjningen på gatan tillsammans med alla grannar eller åka bort för att hjälpa till med båten. så jag hostar ur mig allt slem min hals fyllts av under natten, drar på mig varma kläder och dricker ett glas juice för att blidka min stackars hals som tänkte sova länge och bli frisk, men som istället blev väckt på detta brutala sätt.

kör iväg med bilen och får såklart, precis då jag lämnat marstrand, ett samtal från pappa igen som säger att truckgubbarna har tagit kafferast, så jag behöver inte skynda mig. åker vidare eftersom jag ändå är på väg och spenderar typ en timme väntandes tillsammans med pappa, innan det blir dags för vår tur. får i båten (trots att hon fastnade lite i dyn som vanligt, eftersom hon sticker alldeles för djupt), får undan grejerna, och åker hem igen.

väl hemma börjar jag om min morgon. tar en dusch, klär på mig, gör bästa frukosten och sätter mig och läser tidningen. gör en stor kanna te. bakar knäckebröd. njuter av att kunna göra precis vad jag vill. utanför på gatan är det full fart, barn springer hit och dit och solen skiner. föräldrarna är glada och jag är nöjd med livet.

morgonens soundtrack: Brandi Carlile – Turpentine

lördag, april 28

le last party

studentvecka del 1 har inletts på strömma och det mesta har varit spexigt den här veckan. 
typ när partyt inleds måndag lunch med att anna och jessica dansar så här vackert:




vi har haft våra allra sista lektioner ever, och sorgligast och finast var den sista hundlektionen med linnéa och camilla. vi hade massage av hundarna och myste massor.


åt tårta gjorde vi också såklart, och vissa somnade på andras fötter (!)



sen har det också varit riktigt party förstås, ungefär varje kväll, ungefär med härlig stämning, hög musik, skönsång och massa dans! som en studentvecka på strömma bör vara. ♥













måndag, april 23

idag:

kommer till skolan, äter lunch, går till djurhuset och får besked om att vi inte har någon lektion såvida man inte har något efter sig, går ner till stugan, plockar fram grejer för att plugga matte, pluggar inte matte, tittar på sjuka videos med anna och johanna, lyssnar på annas spexmusik, peppar studentfest och känner att jag måste ta mig tid att ha roligt och bara flumma runt, den här sista tiden på strömma. för det är så jävla härligt! ♥


fredag, april 20

this video just made my day ♥


för att agnes är den bästa någonsin på att göra mig glad(d)ast, helt enkelt genom att pimpa en tjugo sekunder lång film på en lämmel!
you're the best sistah.

torsdag, april 19

x

bloggpeppen är obefintlig. jag har dålig magkänsla, mest på grund av stämning och undertryckta negativa känslor som bara gör mig ledsen. var är ansträngningen hos älskade människor man försöker behålla en bra relation till?

kvällens soundtrack:
Death Cab for Cutie – I Will Follow You into the Dark


lördag, april 14