måndag, september 10

pony club ♥

ja, blev lite hastigt avslut på gårdagens blogginlägg då michael kom in till oss och sa att det nog var sovdags och att vi skulle gå ner till vårt lilla hem så att han kunde låsa deras dörr. vi har ju nämligen inget trådlöst internet i villavagnen... men annars har vi det mesta! så ja, därför blev det så. anyway, no bother.

idag har det regnat. regnat regnat regnat. men det var ju vad vi väntade oss när vi åkte hit, så det är ju snarare den gångna veckans solsken som har förvirrat våra stackars hjärnor. annars har det inte varit någon särskilt händelsefylld dag, mest mockning och lite hästfix. annat var det i lördags! på lördagar är det alltid så kallad pony club här på dromquinna nämligen, en företeelse som är himla fin så jag tänkte att jag skulle berätta lite mer utförligt om detta nu. 

egentligen är det inte mycket annorlunda än vanlig ridskola hemma. eller jo. kidsen som kommer är i alla fall mellan typ sex och tolv år gamla och när de anländer vid tio-tiden får de alla en ponny (i vissa fall är de två som delar) att rykta och sadla och tränsa. de allra flesta är runt sju-nio år gamla och ganska tankspridda, så en hel del kontroller behövs av att se om de har ryktat hästarna ordentligt, och en hel del av dom behöver hjälp med att sadla och tränsa också eftersom de är alltför små för att nå..! men de är så gulliga när de en efter en kommer och frågar "can you help me?" eller "am i done now?", för att inte tala om när de rider på lektionen sen och studsar runt i trav eller kämpar stående i lätt sits! lovely. 

innan de rider äter de dock matsäck som de alla har med sig i sadelkammaren och springer runt lite överallt, hoppas i höet och dylikt. sen får de sitta upp på sina hästar och rider lektion, ofta uppdelat i två olika grupper, i paddocken. i lördags var vi med och sprang med ponnier i första gruppen, medans andra gruppen klarade sig utan ledare. mycket roligt, och jag fotade en del också, så innan jag publicerar det här ska jag slänga med lite bilder på kidsen också! dock bara två uppenbarligen, eftersom internet-et tydligen gillar att ladda upp bilder jättelångsamt. så det blir en på nicole när hon håller på att göra i ordning yazabelle och en där leah visar hur jobbigt det är att stå upp i lätt sits..! fina kidsen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar