söndag, oktober 28

halloween-times!

halloween är i antågande och jag är mycket glad att vi råkade välja just denna tid att vara på irland. här gör de sannerligen allvar av halloween-firandet big time. den senaste veckan har man jobbat på att göra en total make-over av kenmare med pynt och accessoarer i butiker och på pubar, bandroller, stenvalv och annat spex. jag och rita har också skramlat fram diverse saker för att lyckas få till en hyfsad utklädnad och igår var det upp till bevis då vi tillsammans med xenia, milly, siobhan och de andra skulle bege oss till häst in till stan och vara del av invigningen för hela halloween-firandet.

yes, så eftermiddagens hopplektion igår var inställd och istället satte vi alla nio, mycket förväntansfulla, igång att rykta hästarna ordentligt för att sedan kunna måla skelett, hovavtryck och blod på de stackarna! det var en utmaning att lyckas få benen som de skulle, men en fantastiskt rolig aktivitet som alla la ner sitt bästa i att få till. elektra, min fina fina springare, är ju som tur är helt svart och ganska benig från början, så det var i alla fall en hjälp att kunna följa hennes ben när jag målade. och vad kan jag säga annat än att det faktiskt blev riktigt bra, och när hon sedan fick vita ringar runt ögonen också såg hon verkligen häftig ut!

efter hästarna var det vår tur, och när alla hade kommit upp på hästarna med utklädnader på testred vi runt lite i paddocken innan vi begav oss ut på vägen mot kenmare. det går bra mycket fortare att ta sig de fem kilometrarna in till kenmare till häst än till fots i alla fall, trots att vi bara skrittade hela vägen för att inte riskera att hästarna skulle svettas och få färgen att börja rinna av..! dock red jag längst bak och skötte trafiken vilket innebar ett ständigt stoppande, vinkande och kollande fram och tillbaka. men det gick bra hela vägen, och det är det viktigaste.

väl i kenmare fick vi vänta nästan en timme innan det slutligen blev dags för oss att rida in i själva centrum. där hade det samlats en hel massa folk, de hade en stor brasa och en grupp folk med trummor samt en med brinnande högafflar. och när vi kom ridande riktades all uppmärksamhet mot oss, nio ekipage som hytte med svärd och knivar och skrek allt vad vi kunde. två varv runt travade vi, upp längs mainstreet och runt ner längs henry street för att visa upp oss och locka ut folk från pubar och restauranger. spexigt värre och väldigt roligt att se allas förundrade ansiktsuttryck! 

när vi sedan var klara red vi tillbaka en bit utanför stan och hoppade av hästarna för att kunna turas om att gå och titta på de övriga framträdandena. efter det satt vi upp för att börja ritten hem igen och väl hemma sadlade och tränsade vi av, gav alla hästarna varsin ordentlig spann kraftfoder och tog in dom för natten. duktiga, duktiga hästar som bara accepterade alla människor, eldarna, massa höga ljud och oss som svängde med svärd och knivar! fantastiska var dom. frågan är bara hur de ser ut nu, efter en natt med all färg i pälsen som säkert sitter lite här och var vid det här laget..! 

här följer ett gäng bilder på spektaklet, och snälla gör så att ni klickar på första bilden så kan ni sedan bläddra igenom de alla som ett bildspel där de blir mycket större och finare! och ja, mike fotade allt som är på oss när vi sitter till häst, det är vi mycket tacksamma för!



















3 kommentarer:


  1. Hej! Vad använder man för färg när man målar hästarna?? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh, bra fråga! De kallas "poster paint" på engelska i alla fall och är någon typ av vanlig hobbyfärg, ingen speciell färg för hästar med andra ord..! Och den verkar inte störa dom på något sätt, klia eller dylikt. Sitter kvar tre-fyra dagar, trots regn och att hästarna rullar sig/ligger ner etc. Jag tror Xenia bara köpte den i en vanlig affär i stan, så som sagt är det ingen speciell färg för hästar!

      Radera