fredag, maj 18

dublin del 1 - den långa färden dit

så en onsdag för drygt en vecka sedan blev det äntligen dags för mig och mina vapendragare rita och jessica att åka på resa till den gröna ön irland!
på flygbussen var glädjen och vår förväntan ungefär så här stor:

 

 på landvetter hittade vi en förvirrad jessica och hennes moder, som var fylld av skräck inför att skicka ut sin enda dotter på sin första flygning tillsammans med mig och rita av alla människor! 
(okej, det där var lögn. jessicas mamma verkade inte alls bekymrad. faktum är att hon bad oss att lämna jessica i dublin när vi skulle åka tillbaka...)

 

på något sätt lyckades vi ta oss igenom säkerhetskontrollen och ombord på planet, trots allt knark som rita smugglade. kändes bra att lämna ett regnigt sverige för ett åtminstone inte fullt lika regnigt irland...

 

jessica illustrerade sin glädje genom att se ut som en dvärg utan hals..!

 

sedan tog hon fram sin snygghet igen och posade med en tysk butterkuchen.


då vi skulle gå av planet på frankfurts flygplats började en svensk man i typ tjugofemårsåldern prata om att skala potatis med jessica, vilket vi skrattade mycket åt och vilket antagligen är förklaringen till att hon ser ut som en hungrig hamster på denna bild från flygbussen i frankfurt..! 

 
 
 när vi vandrat runt tillräckligt på flygplatsen däckade jag och jessica på varsin bänkrad, medans rita tog på sig modersrollen och vakade över oss.

 

när vi tröttnat på det satt vi dock och spanade på folk istället.

 

...och ja, vi hade ganska roligt åt en del människor också!

 

efter ett tag tog vi dock mod till oss och stiftade bekantskap med en fransk maffiaboss som hette raphael och visade sig vara ganska misslyckad, men ack så trevlig!

 

ett par uruguayer hann vi med att träffa på vägen också, fast vi blev ganska förvirrade då de första vi fick göra var att ge dom båda en kindpuss..! rolig fakta var i alla fall att en av dom påminde sjukt mycket om ken, så mycket att det antagligen var kens okände tvilling som av någon anledning fått växa upp i uruguay.

 

 efter den långa väntan på planet som skulle ta oss den sista etappen mot dublin hann vissa bli ganska hungriga, ja, ni ser ju bara här nedan att rita kan bli rätt hetsig då hon serveras tysk sallad på ett flygplan, så hetsig att hon börjar äta plastförpackning och allt..!

 

 men efter tysk sallad sover man gott som det gamla ordspråket lyder, och hon kan ju vara rätt söt ibland också..!

 

 och någon timme innan midnatt anlände vi till dublin airport, återfick bagage och letade oss ut i regnet till busshållplatsen, där vi lyckades köpa biljett och sedan steg ombord den fantastiska dubbeldäckade flygbussen á la nattbussen-style!

 

 med denna tog vi oss till dublin city centre, hoppade av vid talbot street och lyckades mirakulöst nog direkt svänga in på gatan där vårt hostel jacob's inn låg! lyckan när vi checkat in, letat oss fram till vårt 6-bäddsrum och landat i våra bunk-beds var mycket, mycket stor!


to be continued...

2 kommentarer:

  1. det var väldigt fint att få Dublinbrev från dig ♥ och vilken asbra finast just nu du har också.

    SvaraRadera
  2. Har rå-stalkat din blogg idag för att jag tror du uppdaterat om resten av resan. Kom igen Ella! Är nyfiken :D :D

    SvaraRadera