söndag, maj 20

dublin del 2 - utforskning

efter vår första natt i dublin steg vi upp följande morgon med stor förväntan och pepp att utforska staden. att himlen var jämngrå och det regnade utan uppehåll gjorde inte alltför mycket, utan kändes mest som en del av den irländska charmen..!


vi letade oss fram genom gatorna, tittade in i diverse butiker, kollade in turistbyrån (där vi bland annat bokade in en spexig tur som det kommer berättas om i nästa del av dublin-resan!!) och gick en sväng inne på Trinity college som ett stort vackert college-område och gråa stenbyggnader med klätterväxter i fantastiska färger.

 

 sen tog vi oss bort för att få en första inblick i temple bar, den hypeade kulturella stadsdelen med livligt nattliv.


dock var det inte fullt så livfullt mitt på dagen, och jessica fick nöja sig med att få sitt första irländska hångel från en relativt hårdhjärtad staty!

 

 rita tog också sin tillflykt till en blank och stabil man som kunde erbjuda tryggare sällskap än vad jag och störd-jessica uppenbarligen gjorde..!

 

 vi passerade liffey, kanalen som flyter genom dublin, för första - men verkligen inte sista - gången, och flickorna poserade på en av de många broarna. 

vad som bör nämnas är kanske att man talar mycket om the north and the south side of liffey. södra sidan är den lugnare, mer turistiga sidan, där den största shoppinggatan ligger och även temple bar, medan norra sidan är den lite ruffigare och farligare, och där man tydligen verkligen inte bör gå ensam om natten. 
gissa vilken sida vi bodde på? norra såklart!


 eftersom en vecka på hostel väntade då vi alltså skulle laga vår egen lunch och middag passade vi också på att handla oss lite krubb på vägen hem från vår första inspektion av dublin. då var det dock redan eftermiddag och vi var både mycket utmattade och mycket hungriga, så det var en väl genomförd insats av oss att ens ta oss hem!



vi kraschade i köket och lagade omedelbart mat, så mycket mat att vi sedan typ dog på grund av extrem mättnad istället. men det var det värt!

 

 sedan blev det powernap och peppande inför kvällen, då vi såklart skulle ut och känna in lite av utelivet! på väg längs gatorna hittade vi mycket spexigt folk (!) och försökte, med viss vägledning, bestämma oss för en bra pub att gå till.

 

 dock drog vi mest runt och hamnade så småningom i temple bar, där det verkligen var liv och rörelse och folk på vartenda ställe nästan. det var fint att bara gå omkring och ta in allt..!

 

 stället vi till slut hamnade på var dock nästan helt tomt, hur lyckas man liksom? men vi fick varsin shot och jessica och rita försåg sig med varsin sex-on-the-beach, så vi var glada!

 

 sen satt vi och gjorde fula saker i väntan på att något spexigt skulle hända..!

 

 och jag var förstås inte utan alkohol, utan hade gett mig sjutton på att dricka guinness! vilket var gott, om än lite väl mycket då jag efter typ en timme hade lyckats dricka hela glaset..!

 

 fast sedan hände det inte så mycket och vi var lite trötta och töntiga, så vi begav oss halvpeppade hemåt efter ett tag. men på en av de små, skumma gatorna (som vi sen fick höra att vi inte borde gå på på natten...) hittade vi i alla fall en kundvagn, och det finns ju inget som livar upp en så mycket som en kundvagn, right?

 

 upplivade hittade rita och jessica mer statyer att posea med! 
(OBS, känsliga tittare varnas dock för nedanstående bild!)

 

 och slutligen hittade vi tillbaka till vårt kära, tomma rum på jacob's inn där vi hängde, fixade, åt choklad och pratade en stund tills det blev dags att krypa ner och få lite efterlängtad sömn..!




 i nästa avsnitt av dublin-resan: wicklow mountains national park (exklusivt från inspelningsplatsen av ps. i love you!), döda förhistoriska djur, mer alkohol och frozen yoghurt..!

to be continued...


2 kommentarer:

  1. Hahah! Det ser ut som att rita håller i en död fågel där på bilden när ni går från affären xD funny!
    Du anar inte hur kul det är att följa denna resa i alla dessa bilder! Helgrymmt! Man blir sådär lagom sugen på att sticka själv, när det är favoritlandet o allt :D
    sv: Jaa!!! Gud, hoppas denna veckan går superfort, så vi kan påbörja näst-sista skolveckan! *glädjerus!!* :D

    SvaraRadera