fredag, maj 25

dublin del 3 - äventyr

andra dagen på irland bokade vi in oss på en heldags-busstur i wicklow mountains national park med stopp på diverse olika spexiga ställen på vägen.
det var vi, "the three swedish girls" som utan tvekan var yngst, och en blandning av folk från olika länder i varierande åldrar. sol var utlovat och sol fick vi, om än blandat med moln och lite regn emellanåt!


en stor grej var förstås att få stå på bron där holly och gerry träffas första gången i p.s. i love you. rita var dock inte en vilsen amerikanska och jessica ingen handsome irländare, men man kan inte få allt...

 

 vi åkte vidare till glendalough (vilket betyder dalen med de två sjöarna) och lyssnade mycket koncentrerat (!) när vår guide steven berättade om vikingar och höga stentorn.


sen fick vi knalla genom dalen längs sjöarna, titta på får och i allmänhet få utlopp för vår glädje att vara på irland!


 nedanstående bild tänker jag faktiskt inte kommentera, men jag vill gärna höra era åsikter om vad ni tror att jessica egentligen håller på med..!


 i nationalparken hade de världens minsta informationshus, eller så kändes det bara så eftersom väldigt mycket folk trängde sin in där för att skydda sig från regnet..!


på stranden mellan de båda sjöarna stannade vi och fotograferade massor, medan vi väntade på övriga medresenärer och att bussen skulle ta oss vidare upp i bergen.


jessica tog tillfället i akt att posera lite på stranden!


 fast vi vet ju alla att det hon gör bäst är ändå "woop woop"-movsen!


väl tillbaka i bussen bjöds vi på jameson-whiskey, och det skulle inte förvåna mig om även busschauffören tog sig ett litet glas!


dock var det ju inte det godaste vi smakat, vilket rita visar väldigt vackert här nedan..! 


tillbaka i dublin var det, uppenbarligen, dags för den dagliga andakten, riktad mot himlen och irlands gudomliga regn, som är med irländarna typ 360 dagar om året..!


sen kom vi tillbaks till hostelet, power-napade lite (vilket vi gjorde varje dag) och gick efter det ner för att göra pannkaksmiddag, vilket inte är lätt i ett värdelöst kök med två dumma kanadensare och en elak irländare som står och beskådar och kommenterar de tappra försök vi gjorde! 
fast de var faktiskt inte så dumma och dessutom rätt värdelösa själva, så det var okej...


 mhh, pannkakor.


 dagen efter skulle vi ut på stadsvandring och rita och jessica fick för sig att de var kända och tvungna att skydda sig från alla efterhängsna paparazzis (jag).
sen fick de ryck och jagade mig och rita slog mig till och med med sin handväska, jag har det på film och kommer inte tveka att använda det mot henne om hon någonsin är dum mot mig igen..!


under förmiddagen var vi en sväng på naturhistoriska museet och hittade en liten hjort..!


 och några små fiskar som rita och jessica förälskade sig i.


 ja, ännu ett icke-mänskligt hångel.
jag tror vi börjar se ett lite sjukt mönster här jessica...


sen hade vi picknick i st stephens green, en stor park i dublins centrum, och tittade på fula hundar och barn som jagade duvor!


vi hittade även tillbaka till frozen yoghurt-stället som vi gått förbi dagen innan och köpte oss en med passionsfruktsmak och en med chokladsmak som vi delade på. mumma!


slutligen gick vi och skaffade oss lite förfest-material inför veckan! (vi köpte även en stor fanta lemon, ren vodka är inte något för oss faktiskt även om man kan tro det...)


nästa gång: sista delen i dublin-sagan!

3 kommentarer: